Köpvillkor

Dessa villkor gäller när du köper elektroniska produkter via vår webbplattform.

 Allmänt

Dessa allmänna villkor gäller när du som konsument genomför ett köp av elektroniska entrébiljetter, elektroniska evenemangsbiljetter samt digitala visningar genom webbplatsen www.arsenalen.se. Genom köpet ingår du ett avtal med Arsenalen och du förbinder dig att följa dessa allmänna villkor.

Avtal om köp är bindande först när Arsenalen skickar dig en bekräftelse per e-post. Spara bekräftelsen för eventuella kontakter med Arsenalen avseende ditt köp. Bekräftelsen innehåller den elektroniska produkt och är även ett kvitto på det genomförda köpet.

Arsenalen ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. Arsenalen kan i vissa fall neka eller ändra i ditt köp, om du t ex lämnar felaktiga personuppgifter.

Elektroniska entrébiljetter och evenemangsbiljetter

Arsenalens elektroniska entrébiljett är ett värdebevis som motsvarar ett besök på Arsenalen under utsatt giltighetstid. Den elektroniska entrébiljetten är försedd med en unik QR-kod och kan endast användas vid ett besök.  Endast en QR-kod ges per köp, även om du köpt entrébiljett för fler än en person. Den elektroniska entrébiljetten kan bara utnyttjas för inträde samtidigt för det antal personer den avser. Om du vill köpa entrébiljetter som inte kommer utnyttjas för samtidigt inträde, får du göra separata köp.

Var rädd om den elektroniska entrébiljetten, det är din värdehandling. Borttappade biljetter ersätts inte.

Elektroniska entrébiljetter och evenemangsbiljetter garanterar inte plats eller ger inte företräde till ordinarie biljettkassor, men vid tillfällen då en separat kassa för förköpta biljetter hålls öppen ger Arsenalens elektroniska entrébiljett och evenemangsbiljetter tillträde till dessa.

Digitala guidade visningar

Arsenalens digitala guidade visningar kan ses under utsatt giltighetstiden och startar då du klickar på länken.

Priser och betalning

Vid köp genom vår webbplats gäller de priser som anges. Priset är angivet i svenska kronor. Förköpta elektroniska entrébiljetter och evenemangsbiljetter påverkas inte av eventuella förändringar i biljettpriset under giltighetstiden.

Priset innehåller ingen moms eftersom museiverksamheten är momsfri.

I priset för produkter är fraktavgift inräknat.

Arsenalen använder sig av Klarna Checkout som betalmetod.

Checkout
Leveranssätt

Elektroniska biljetter
Den elektroniska entrébiljetten, evenemangsbiljetten och digitala visningen levereras till den e-postadress som du angivit vid köpet.

Produkter
Produkter från museibutiken packas och skickas under vardagar mellan kl. 11:00-16:00. Leverans sker inom 2-3 arbetsdagar. Beställningar som läggs innan kl. 15:00(mån-fre) skickar vi samma dag.
Vi beställning får du en bekräftelse på angiven mail eller telefonnummer, där du även kan spåra försändelsen.


Giltiga produkter

Det är ditt ansvar att ha den elektroniska biljetten/ evenemangsbiljetten tillgänglig vid inträde för kontroll av giltig biljett. Borttappad biljett ersätts inte.

Ångerrätt

För förköpta elektroniska entrébiljetter, evenemangsbiljetter och digitala visningar genom Arsenalens webbplats gäller lagstiftad ångerrätt enligt distansavtalslagen i 14 dagar. Ångerrätten om 14 dagar löper från och med den dag du mottar din bekräftelse av köpet. Vill du nyttja din ångerrätt måste du fylla i Ångerblankett Arsenalen och maila den till info@arsenalen.se eller skicka den per post till Arsenalen, 64591 Strängnäs.

OBS! Återbetalning sker via det betalsätt som användes vid köptillfället.

Om du nyttjar din ångerrätt och frånträder avtalet kommer Arsenalen betala tillbaka det du betalat. Återbetalningen kommer att ske senast 14 dagar från och med den dag då Arsenalen mottagit din blankett. Ångerrätten gäller inte om tjänsten påbörjats under ångerfristen

Reklamation

Om det inträffar problem med leveransen av din elektroniska biljett, evenemangsbiljett eller digitala visning skall du kontakta Arsenalen via mail till info@arsenalen.se.

Arsenalen, Stiftelsen Södermanlands Militärhistoriska Samlingar, organisationsnummer 802425-4172

Telefonnummer: 0152-12144

E-postadress: info@arsenalen.se

Postadress: Arsenalen, 64591 Strängnäs

Personuppgifter

När du genomför ett köp via arsenalen.se accepterar du vår dataskydds- och GDPR policy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning.

Vi använder Klarna som leverantör av vår kassa. Detta innebär att vi kan komma att dela dina personuppgifter såsom kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna när kassan laddas, för att Klarna ska kunna hantera ditt köp. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.